Privacy loyaliteitsprogramma

Privacybeleid loyaliteitsprogramma van ‘Autoreiniging Tom Aquina’

Privacybeleid loyaliteitsprogramma van ‘Autoreiniging Tom Aquina’

Autoreiniging Tom Aquina, nader te noemen Tom’s Carwash, gevestigd aan de van Coehoornstraat 1, 5916PH Venlo, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Website:                     https://www.toms-carwash.nl
Adres:                         van Coehoornstraat 1
Postcode:                   5916PH Venlo
Telefoon:                    077-3544090

Functionaris Gegevensbescherming
Marjolein Aquina is de Functionaris Gegevensbescherming van Tom’s Carwash. Zij is te bereiken via mail.

Algemeen
Bij het gebruik van ons loyaliteitsprogramma kunnen er persoonsgegevens van je verzameld worden. Deze persoonsgegevens worden gebruikt door Tom’s Carwash. Ons loyaliteitsprogramma bestaat uit een waspas of een spaarpas en kan ook uitgebreid worden met een cadeaukaart. De cadeaukaart is per definitie anoniem. Echter bestaat er de mogelijkheid om deze cadeaukaart ook te voorzien van persoonsgegevens welke dan ook onder deze privacyverklaring zullen vallen. Wij hebben deze privacyverklaring opgesteld om aan te geven dat wij de privacy van alle klantdata waarmee we via onze loyaliteitsprogramma in aanraking komen, zeer serieus nemen. Om deze reden, worden de door ons verzamelde persoonsgegevens dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Dit, in overeenstemming met de eisen die de privacywetgeving hieraan stelt. Hieronder kun je lezen hoe wij omgaan met de gegevens.

Wat doen we precies met die gegevens en waarom hebben we ze nodig? Dat vertellen we je in dit (ons) privacybeleid. Als je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons op. Wij helpen je graag!

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vind je op www.toms-carwash.nl. Wij raden je aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Je ziet hier altijd de laatste datum van wijziging.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 29 juli 2020.

Inhoudsopgave: 

 1. Doeleinden van de gegevensverwerking.
 2. Categorieën persoonsgegevens.
 3. Wat zijn persoonsgegevens?
 4. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?
 5. Welke persoonsgegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?
 6. Met wie worden jouw persoonsgegevens gedeeld?
 7. Waar slaan wij jouw persoonsgegevens op?
 8. Hoe worden jouw persoonsgegevens beveiligd?
 9. Hoe gaan wij om met persoonsgegevens van kinderen?
 10. Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw persoonsgegevens?
 11. Vragen?

1. Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• het bieden van een loyaliteitsprogramma met bijbehorende spaardoelen, voordelen en aanbiedingen, afhankelijk van de voorwaarden gekoppeld
aan uw kaart;
• het bijhouden van alle transacties die u met uw kaart doet om uw saldo vast te kunnen stellen;
• het bieden van een online account waarbinnen u uw eigen gegevens kan beheren;
• het bieden van een App waarbinnen uw klantkaartnummer zich bevindt;
• het bieden van inzage in uw (resterende of opgebouwde) saldo op onze website;
• om u per e-mail op de hoogte te houden van uw spaartegoed, en u hierbij suggesties te doen voor bestedingsmogelijkheden indien u ons hiervoor
toestemming heeft gegeven;
• om u op en/of net voor uw verjaardag per e-mail te feliciteren en/of een speciaal verjaardagsaanbod te doen indien u ons hiervoor toestemming heeft gegeven;
• het leggen en onderhouden van contact met u;
• het toesturen van nieuwsbrieven indien u ons hiervoor toestemming heeft gegeven;
• het toesturen van aanbiedingen indien u ons hiervoor toestemming heeft gegeven
• het verkrijgen van inzicht in het gebruik van ons loyaliteitsprogramma en het verbeteren en evalueren van ons loyaliteitsprogramma.
• het terugvinden van uw kaartgegevens bij een verlies of diefstal van de kaart;
• het bieden van de mogelijkheid om ook zonder de fysieke kaart spaarpunten toegekend te krijgen wanneer hierop een recht bestaat.

Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere dan bovengenoemde doeleinden verwerken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven, dit nodig is om u ons loyaliteitsprogramma te bieden of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen.

2. Categorieën persoonsgegevens

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doeleinden:
• voorletters/voornaam;
• achternaam;
• bedrijfsnaam;
• straatnaam;
• huisnummer;
• postcode;
• plaats;
• (mobiel) telefoonnummer;
• e-mailadres;
• geboortedatum

Voor het consumentenportaal (online account) t.b.v. het loyaliteitsprogramma verwerken wij naast bovenstaande persoonsgegevens de navolgende gegevens:
• inloggegevens gekoppeld aan u (inlognaam en wachtwoord waarbij de laatste niet wordt opgeslagen en daarmee niet voor ons inzichtelijk nog toegankelijk is. Mocht u uw wachtwoord vergeten zijn dan kunt u via het consumentenportaal een nieuw wachtwoord aanvragen.);
• alle transacties die u met uw kaart(en) doet;
• bestede bedragen;
• de conversie van bestede bedrag naar punten in geval van de klantenkaart;
• de datum en tijd van de transactie;
• of het een bijboeking of een verzilvering is; in welke winkel en met welke terminal de transactie plaatsvond.

3. Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacyverklaring genoemde doeleinden te leveren. Zo zullen wij uw persoonsgegevens met betrekking tot het loyaliteitsprogramma bewaren totdat u uw deelname aan het programma beëindigd. Voor de duur van de deelname zullen wij uw e-mailadres bewaren voor het toesturen van nieuwsbrieven totdat u zich hiervoor bij ons afmeldt.

4. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met Tom’s Carwash, zoals (zakelijke) klanten en contactpersonen van partners. Die gegevens krijgen we rechtstreeks van jou, wanneer je bijvoorbeeld onze website bezoekt, een account aanmaakt en bepaalde gegevens invult, een bestelling plaatst of wanneer je contact zoekt met onze klantenservice. In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen we jouw naam-, email- en adresgegevens.

5. Welke persoonsgegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

5.1 Gegevens voor het verwerken van jouw bestelling
Wanneer jij iets bestelt in onze webshop, dan hebben we bepaalde gegevens van je nodig. Dit om jouw bestelling bij je thuis te kunnen bezorgen en je op de hoogte te kunnen houden over je bestelling. Ook voor eventuele retouren of reparaties zijn deze gegevens noodzakelijk voor ons. Hiervoor verzamelen wij je voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, bezorgadres(sen), IP-adres, betaalgegevens en overige persoonsgegevens die u actief verstrekt. Deze gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

5.2 Gegevens in jouw account
Het is ook mogelijk om een persoonlijk account voor onze website aan te maken. In jouw persoonlijke account bewaren we de volgende gegevens: je voor- en achternaam, verzend- en factuuradres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum (als je die hebt opgegeven) en betaalgegevens. In je account bewaren we ook je bestelgeschiedenis.

Wij bewaren de gegevens in jouw account zolang je actief klant bij ons bent. Als je 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al jouw gegevens. Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om jouw gegevens te laten verwijderen door contact met ons op te nemen.

5.3 Gegevens over jouw contact met de klantenservice
Het is mogelijk om tijdens onze reguliere openingstijden contact met onze klantenservice op te nemen. Je kunt met ons bellene-mailen of chatten (via Tawk.To) of een berichtje sturen via social media, zoals FacebookInstagram en Twitter.

We kunnen je een volgende keer sneller helpen door jouw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang je actief klant bij ons bent.

Wij hebben een gerechtvaardigd belang om deze interacties te gebruiken om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Wanneer je contact met ons opneemt via de chat of ons een privéberichtje stuurt via FacebookInstagram of Twitter, dan worden deze berichten maximaal 6 maanden door ons bewaard.

5.4 Gegevens voor een optimale winkelbeleving
In onze (web)winkel staan ruim 450 producten. Wij willen jou dan ook graag helpen om tussen al deze artikelen te vinden wat je zoekt. Zo zorgen we er allereerst voor dat onze website goed werkt, zodat jij optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan onze webshop jouw IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee je ons bezoekt.

We zorgen er ook voor dat onze webshop zo relevant mogelijk is door onze winkel af te stemmen op jouw wensen en voorkeuren. Dit doen wij door gegevens van je te verzamelen. Zo registreren we je zoek-, klik en koopgedrag op onze website. We gebruiken deze gegevens voor het in kaart brengen van jouw generieke klantpatronen, zodat we onze website op basis daarvan beter kunnen inrichten. Als je hierover meer wilt weten, dan kun je contact met ons opnemen.

5.5 Verbeteren van de winkelbeleving gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken
Wanneer je in onze webshop een artikel bekijkt, zie je ook andere artikelen die we jou aanbevelen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel of de categorie waar je op dat moment naar kijkt. Op basis van statistieken weten we dat klanten die dat artikel kochten, ook geïnteresseerd waren in de andere artikelen. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen. Als je zoekt naar een bepaald product, ziet iedereen dezelfde vergelijkbare producten en/of producten die daarbij kunnen worden gebruikt.

5.6 Zelf ingestelde voorkeuren
Wanneer je een account voor onze website hebt, dan kun je op verschillende plekken je voorkeuren bij ons aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld ergens van op de hoogte gehouden willen worden of artikelen in je boodschappenmandje plaatsen of je verzend of factuurgegevens aanpassen. Deze voorkeuren kun je te allen tijde zelf aanpassen of verwijderen in je account.

5.7 Gegevens voor marketing
We hebben geregeld aanbiedingen, speciale acties en nieuwtjes die we met je willen delen. We delen die informatie graag met je via een mailing. Als je ons daarvoor toestemming geeft, kunnen wij jou ook andere informatie mailen, zoals algemene winacties of persoonlijke aanbevelingen en informatie. Als je dit soort informatie liever niet ontvangt, kun je je meteen afmelden voor nieuwsbrieven door onderaan de nieuwsbrief op ‘afmelden voor deze nieuwsbrief’ te klikken.

6. Met wie worden jouw persoonsgegevens gedeeld?

6.1 Distributie- en logistieke partners
Om jouw bestelling te kunnen afhandelen, werken wij samen met verschillende logistieke partners, zoals PostNL en DHL. Onze logistieke partners krijgen van ons jouw naam, e-mailadres en bezorgadres. Deze informatie hebben ze nodig om jouw pakketje op het door jou gekozen adres af te leveren.

6.2 Andere externe dienstverleners
Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:

 • Het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites en applicaties;
 • Het ondersteunen bij onze advertentie- en marketingcampagnes (MailChimp);
 • Het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten (Mollie Payments).

6.3 De overheid
Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

6.4 Alleen op jouw verzoek: met andere bedrijven
Als jij dat wilt, geven we je persoonsgegevens ook aan andere bedrijven door, bijvoorbeeld als een van onze commerciële partners een aanbieding heeft voor klanten van toms-carwash.nl. Dit doen wij dan alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming.

7. Waar slaan wij jouw persoonsgegevens op?

Wij slaan jouw gegevens op binnen onze eigen online omgeving. Alle data staat als het ware opgeslagen in een Online Cloud, waarvan maandelijks een back-up wordt gemaakt. Onze functionaris gegevensbescherming zorgt dat dit op een veilige en rechtmatige manier gebeurd.

8. Hoe worden jouw persoonsgegevens beveiligd?

Tom’s Carwash neemt veel maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Wij werken met betaalde beveiligingssoftware (G-Data), zodat onze en jouw gegevens goed beveiligd zijn. Delen we jouw gegevens met andere partijen, dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten door contact met ons op te nemen.

9. Hoe gaan wij om met persoonsgegevens van kinderen?

Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Dit betekent dat het gebruik van onze webshop door klanten jonger dan 18 jaar alleen is toegestaan met de nadrukkelijke toestemming van een ouder of voogd. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op, dan verwijderen wij deze informatie.

10. Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw persoonsgegevens?

10.1 Recht op informatie
Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

10.2 Recht op inzage
Jij hebt altijd het recht om inzage van ons te vragen, in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Indien je een account hebt voor onze website, kun je deze gegevens voor een deel inzien in je account, maar ook is het mogelijk om een aanvraag in te dienen via ons contactformulier. Wij verwerken deze aanvragen binnen (uiterlijk) 30 dagen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

10.3 Recht op correctie
Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Indien je een account hebt voor onze website, kun je deze gegevens voor een deel inzien en aanpassen in je account. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

10.4 Recht om bezwaar te maken
Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing. Indien je een account hebt voor onze website, kun je deze gegevens voor een deel inzien in je account. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

10.5 Recht op dataportabiliteit
Jij hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen, zodat jij deze gegevens kan bewaren in een database van jou of van een andere partij. Dit betreffen jouw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Indien je een account voor onze website hebt, bieden wij jou de mogelijkheid om deze gegevens te downloaden in je account. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

10.6 Recht op beperking
Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is, neem dan contact met ons op.

10.7 Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen
Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden jou de mogelijkheid om een verzoek in te dienen via ons contactformulier. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

10.8 Recht om een klacht in te dienen
Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contactop met onze Functionaris voor de Gegevensbescherming: Marjolein Aquina. Tot slot heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

11. Vragen?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.