Tectyl behandelingen

Aan de hand van de beoordeling van de huidige conditie van uw auto zijn er diverse behandelingen mogelijk.

tectyleren werkvolgorde anti roest behandeling venlo

Valvoline anti-roest producten

Aan de hand van de beoordeling van de huidige conditie van uw auto zijn er diverse behandelingen mogelijk. Deze kunnen varieren van gedeeltelijke tot complete behandeling, waarbij de auto wordt behandeld met “TECTYL” anti-roest producten van Valvoline voor zowel de onderzijde als het inwendige gedeelte van van uw auto. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale spuitapparatuur waarmee onder hoge druk uw auto wordt voorzien van een beschermende laag “Tectyl”. Met speciale hulpstukken kan men lastig bereikbare plaatsen behandelen.

Roest van buitenaf

Op de huidige wagens wordt door de fabrikant meerdere jaren garantie opgegeven tegen roest van binnenuit. Tegen roest van buitenaf niet. Wanneer een auto/bestelwagen geheel verroest is maar geen doorgeroeste delen zijn is er geen garantie. Wij behandelen de onderzijde preventief met een stevige beschermende coating waardoor er geen roest ontstaat of reeds bestaande roestvorming vertraagd wordt. Hierdoor voorkomt u onverwachte kosten voor herstel en de wagen/bestelwagen blijft in een optimale conditie.

Valvoline tectylspecialist

In 1982 is Tom’s Carwash begonnen als tectylspecialist. Tom Aquina kan terugkijken op 40 jaar ervaring op het gebied van tectylbehandelingen van personenauto’s en bestelwagens. Als erkend Valvoline Tectyl dealer voor Limburg en Brabant heeft Tom Aquina door opleidingen de benodigde certificaten in zijn bezit.

Wij kennen een drietal tectyl behandelingen:

  1. UC behandeling: onderzijde van de auto behandelen.
  2. UC-plus behandeling: onderzijde inwendig en onderzijde undercoating.
  3. Complete behandeling. Dit omvat holle ruimtes bovenzijde van de auto, deuren, motor en bagageruimte.

Zelf roestplekken bijwerken aan je auto of bestelwagen?

In onze webshop verkopen wij een selectie tectylproducten van Valvoline. 

Controle en nabehandeling

Tectyl schermt het plaatwerk luchtdicht af waardoor het oxydatie-proces (roesten) gestopt wordt. Beschadigingen aan de tectyllaag kunnen het oxydatie-proces weer in gang zetten! Controle en nabehandeling blijft erg belangrijk!Ook bent u voor controles en nabehandelingen aan het goede adres. Met behulp van een endoscoop worden ook de holle delen aan een nauwkeurige inspectie onderworpen.

Inwendige bescherming

Voor de inwendige bescherming van uw auto wordt een dunne TECTYL vloeistof, welke uitstekend tussen de plaatdelen penetreert, gebruikt. Hierbij maakt men gebruik van speciaal ontwikkelde apparatuur om moeilijk bereikbare plaatsen te behandelen.

Dat heeft zeker zin. De tectyl kruipt om de plaat en sluit de roest luchtdicht af. 

Er bestaat de mogelijkheid om door middel van een afspraak de wagen van te voren te laten controleren wat de mogelijkheden zijn. We kijken dan of het nog zin heeft of dat er misschien eerst nog stukken ingelast moeten worden. We adviseren altijd eerst alle herstelwerkzaamheden te voltooien voordat de auto getectyleerd gaat worden. 

Een UC PLUS behandeling is de onderkant en alle holle delen aan de onderzijde behandelen. Een UC behandeling is alleen het behandelen van de onderzijde.

De behandelingsduur bij tectyleren is tussen de 3 en 4 dagen. 

De behandeling gaat als volgt in zijn werk. De onderkant wordt met een hogedrukreiniger schoongemaakt. De losse delen worden eraf gestoken of bewerkt met een staalborstel. Vervolgens laten we de wagen drogen. Zodra de wagen droog is gaat hij getectyleerd worden. Daarna moet de tectyl drogen en wordt hij weer schoongemaakt zodat u een schone auto terugkrijgt.