Tom’s Adventskalender | Dag 17

Roest aan je auto… Het kan voorkomen dat je als autobezitter na verloop van tijd geconfronteerd wordt met roest aan je auto. Vervelend, lelijk en daarnaast ook nog eens erg onveilig! Roest doet namelijk niet alleen afbreuk aan het uiterlijk van je auto, maar het kan ook nadelige gevolgen hebben voor de veiligheid van jou, je passagiers en mede weggebruikers. Voorkom daarom dat roest je auto aantast. Ben je toch te laat, zorg er dan voor dat een ervaringsdeskundige de roestplekken beoordeeld en behandeld.

Al meer dan 30 jaar helpen wij onze klanten, als Valvoline tectyl-specialist, bij het voorkomen en behandelen van roest. Doormiddel van een speciale Tectyl behandeling kunnen wij je auto namelijk vooraf behandelen en zo roest tegengaan óf verdere roestvorming voorkomen. Maar wat is tectyleren precies en wat zijn de voordelen en nadelen van tectyleren? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is tectyleren?
Tectyleren is het behandelen van de metalen delen van je auto met tectyl en deze hierdoor te beschermen tegen roest en corrosie. Door je auto te laten tectyleren, wordt er een antiroest-laag op je auto aangebracht. Omdat roest hardnekkig is en zich op verschillende plekken kan begeven, is het van belang dat de roest ook vanuit de binnenkant van je auto bestreden wordt. Denk hierbij aan minder bereikbare plekken, zoals de holle ruimtes van het chassis. Door gaatjes in het chassis te boren en deze met behulp van een spuitpistool te injecteren met Tectyl-vloeistof, wordt de roest ook van binnenuit bestreden. De vloeistof wordt voornamelijk aangebracht op de carrosserie en de bodemdelen van de auto, maar kan ook (indien nodig) worden aangebracht in de holle ruimtes van portieren of op de binnenkant van de motorkap.

Door je auto te laten tectyleren, wordt verdere roestvorming tegengegaan. Voorafgaand aan het tectyleren onderzoeken wij je auto uitgebreid. Hierbij beoordelen wij de complete onderkant van je auto, nadat wij deze grondig hebben schoongemaakt. Op basis van onze inspectie en bevindingen die daaruit volgen, wordt bepaald of je auto geschikt is voor een tectyl-behandeling. Wanneer er teveel roest aanwezig is, raden wij je aan dit eerst te (laten) behandelen/verwijderen. Vervolgens wordt de auto voorzien van een laag tectyl, waarbij ook de holle ruimtes onder handen worden genomen. Op deze manier is je auto zowel aan de binnen- als aan de buitenkant gewapend tegen roest(vorming).

Voordelen van tectyleren:
– Roest wordt tegengegaan, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de auto;
– Bodem wordt extra beschermd tegen weersinvloeden;
– Investering wordt op lange termijn terugverdiend;
– Je auto wordt meteen weer eens aan de onderkant geïnspecteerd.

Nadelen:
– Tijdrovende klus;
– Kostbare investering.

Wat zijn de kosten voor een tectyl behandeling?
De kosten van het tectyleren zijn afhankelijk van de grootte en staat van je auto. Lees nog meer over onze tectyl behandelingen of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Zelf een onderdeel of oppervlak bijwerken met tectyl?
Nadat uw auto behandeld is met tectyl, kan het altijd voorkomen dat een onderdeel vervangen wordt of een plek om de een of andere reden moet worden bijgewerkt. In Tom’s Webshop hebben wij een aantal tectyl producten die handig zijn voor het (zelf) bijwerken van een oppervlak of onderdeel met tectyl. Een van deze producten is Tectyl ML greenline, een op olie gebaseerde, licht bruine carrosseriebeschermer. De variant is ook nog eens milieu-vriendelijk en vrijwel geurloos.