Tom’s Adventskalender | Dag 21

Vandaag geven we je maar liefst 7 praktische tips, die je helpen om vlekken te verwijderen uit je autobekleding.

Vlekken in de bekleding van je auto! Een grote nachtmerrie van vele autoliefhebbers… De buitenkant van de auto wordt door de meeste mensen regelmatig schoongemaakt. De binnenkant is echter niet minder belangrijk, en ook hier zou je de nodige aandacht aan moeten besteden. En dan hebben we het niet alleen over wat stofzuigen en de ramen schoonmaken. Ook de bekleding verdiend aandacht. Één van de lastigste dingen daarbij zijn vlekken. Hoe krijg je vlekken uit de auto bekleding? In deze blog geven we je maar liefst zeven praktische tips!

Tip 1. Maak de bekleding niet schoon met een normaal sopje
Het is geen goed idee om de bekleding van je auto te reinigen met een normaal sopje van water en zeep óf ander soort schoonmaakmiddel. Allereerst is dit een te natte manier om de bekleding van de stoelen mee schoon te maken. Bovendien verwijder je met een gewoon sopje ook nog eens de vuil afstotende laag op de bekleding en trekken de resten van een normaal sopje ook sneller vuil aan. Daarbij kan een reinigingsmiddel, dat niet geschikt is voor bekleding, ook nog eens vlekken veroorzaken.

Tip 2. Begin met een grondige stofbeurt
Wij raden je ook aan om bij het reinigen van je auto bekleding te starten met een grondige stofzuig beurt. Verwijder met een stofzuiger eerst al het stof en de losse rommel, ook tussen de naden. Hiervoor kun je het beste een smalle stofzuigmond (spleetzuiger) gebruiken. Eventueel kun je met een compressor nog stof en ander vuil wegblazen van plekken waar je met je stofzuiger niet bij kunt. Let op! Niet met het luchtpistool te dicht op de stof blazen, dit kan strepen veroorzaken. Je kunt modder los borstelen en daarna ook opzuigen.

Tip 3. Gebruik een speciale bekledingsreiniger voor de bekleding
Om je auto bekleding te reinigen kun je het beste een speciale bekledingsreiniger gebruiken. Meestal is dit een spray of schuim. Dit spuit je op de stoel, laat je inwerken en verwijder je weer. Voor hardnekkige vlekken kun je het eventueel wat dieper in laten werken door middel van een borstel.

Tip 4. Maak de bekleding na behandeling zo goed (als) mogelijk droog
Na het behandelen met een reiniger is het belangrijk om de bekleding goed te drogen met een droge doek. Om vlekken te voorkomen is het aan te raden om zoveel mogelijk te deppen in plaats van te drogen (wrijven). Maak je de bekleding niet goed droog, dan kunnen er opnieuw vlekken ontstaan door het water of reinigingsmiddel. Je kunt eventueel ook nog een föhn gebruiken. Let wel op dat je deze niet te heet gebruikt en ook voldoende afstand houdt om verbranding te voorkomen.

Tip 5. Gebruik een stoomreiniger
Naast sprays en reinigingsmiddelen kun je ook nog gebruiken maken van een stoomreiniger. Deze vul je met water (en een reinigingsmiddel), waarmee je vervolgens langzaam alles van de bekleding afgaat. Na gebruik van een stoomreiniger is het ook weer belangrijk om de behandelde delen goed te laten drogen.

Tip 6. Met azijn kun je ook veel vlekken verwijderen
Wat voor veel vlekken en andere vervuiling ook heel goed werkt is azijn. Hiermee kun je heel veel vlekken verwijderen, waaronder ook op je autobekleding. Een mix van witte azijn en baking soda werkt vaak heel goed. Door middel van een borsteltje kun je dit middel mooi in laten werken. Laat dit vervolgens uitdrogen, om daarna de behandelde plek te stofzuigen.

Tip 7. Durf je het zelf niet aan? Laat dan je autobekleding door ons behandelen.
Geen zin om zelf aan de slag te gaan of durf je het niet aan? Geen probleem… Wij kunnen je auto volledig van binnen- en buiten reinigen. Zo behoren onder andere het wassen van de auto, stofzuigen, ramen reinigen (binnen en buiten), maar ook het reinigen van het dashboard, bekleding, kofferbak en automatten tot onze interieur reiniging. Daarnaast kunnen wij ook een geurbehandeling uitvoeren, waardoor muffe geuren uit uw auto verdwijnen en deze weer als nieuw ruikt.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Wij hebben op deze pagina alle informatie over het reinigen van je interieur op een rijtje gezet. Liever persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.