Tom’s Adventskalender | Dag 22

Het wassen van de auto klinkt voor bijna elke autobezitter als vanzelfsprekend. Maar de auto in de was (wax) zetten is daartegen iets wat veel mensen niet doen. Om de autolak te beschermen, lang mooi te houden en te laten blinken is het belangrijk om regelmatig je auto te waxen, maar hoe doe je dat?

Auto eerst goed wassen
Om de auto te laten shinen is het belangrijk dat de auto schoon is. Het is daarom verstandig om voor het aanbrengen van de autowax, eerst de auto te wassen. Dit doe je door te beginnen met de auto schoon te spuiten middels een hogedrukspuit of tuinslang. Om vervolgens het vuil van de auto te wassen, is het raadzaam een autoshampoo te gebruiken, zoals de Kenotek Pro Brilliant Wash. Maak hierbij gebruik van een zachte spons, om het bekrassen van de auto te voorkomen. Na het autowassen heb je de goede basis om de auto in de was te zetten.

Auto in de was (wax) zetten
Om de autolak goed te beschermen tegen vuil en krassen is het belangrijk een goede autowax aan te schaffen. Zo is Kenotek Pro Polish and Wax een wax dat je auto er als nieuw laat uitzien en de autolak optimaal beschermt. Tevens verwijdert de wax kleine krasjes en onzuiverheden, waardoor de auto er als nieuw zal uitzien. Het waxen van de auto gaat eenvoudig. Breng een kleine hoeveelheid wax op een zachte doek aan en wrijf langzaam in cirkelvormige beweging over de auto. Bij het autowaxen geldt de regel: hoe dunner de wax, hoe beter het resultaat op de auto zal zijn. Wees daarom niet te enthousiast met het gebruik van de autowax, maar kies steeds voor kleine beetjes. Pas ook op dat er geen wax in rubbers, naden of plastic bumpers terecht komt. Dit kan namelijk zorgen voor witte vlekken op je rubbers. Wax nooit je auto in de volle zon in, zoek altijd een schaduwplekje op. Naast de wax van Kenotek, is de detailer Fast Glaze van Cartec op dit moment de favoriet en bestseller in onze webshop.

Hoe moet je waxen
Als de wax is aangebracht, lijkt de auto nog niet te blinken. Je ziet dan een soort doffe laag. Dat is normaal. Nadat de auto in de was is gezet, is de volgende stap de doffe laag te laten verdwijnen. Het is echter belangrijk om de autowax eerst goed te laten intrekken. Dit wordt in de meeste gevallen ook op de verpakking van de wax aangegeven. Nadat de wax voldoende heeft kunnen intrekken, kun je vervolgens met een schone een schone microvezeldoek de wax met een cirkelvormige beweging inwrijven totdat de autolak gaat schijnen.

Extra tip: Kijk goed of je op alle plekken van de auto met de doek hebt gewreven, zodat je achteraf geen lelijke doffe plekken meer ziet.