Tom’s Adventskalender | Dag 3

#TomsTip: Beslagen ruiten, een veel voorkomend probleem in deze tijd van het jaar. Iedereen heeft hier wel eens mee te maken. De oorzaak hiervan is vochtige lucht die condenseert door het temperatuurverschil van je binnen- en buitenruit. Een goede (onderhouden) airco lost dit probleem vaak op. Daarnaast zijn er nog een aantal andere praktische oplossingen… 

Tip 1. Zorg voor een warme luchtstroom langs de voorruit.
Om de ruiten snel vochtvrij te maken, zet je de verwarming op de warmste stand en laat je de kachel flink blazen. Dit zorgt ervoor dat de ruiten binnen de kortste keren condensvrij zijn. Nadeel hierbij is dat het wat langer kan duren aangezien de kachel niet direct warme lucht blaast.

Tip 2. Zet je airco aan!
Het lijkt raar om de airco aan te zetten als het buiten koud is maar binnen enkele seconden zijn de ramen condensvrij. Vergeet niet de blazers op de vooruit te richten en de airco op maximaal te zetten. Als de auto niet over een airco beschikt, bekijk dan de volgende tips.

Tip 3. Gebruik een lucht-ontvochtiger (Pingi)
Om minder last te hebben van condens in de auto kun je ook gebruik maken van vocht absorberende middelen. Denk bijvoorbeeld aan een zakje rijst op je dashboard, een sok met kattenbak vulling of een andere soort vochtvreter, zoals de Pingi luchtontvochtiger. Het vocht van de ruit zal in de vochtvreters trekken en jij kunt genieten van een heldere voorruit.

Tip 4. Ontvet je voorruit regelmatig
Wanneer je met regelmaat de voorruit schoonmaakt met een middel dat ontvettend werkt – denk aan een product als Alco Streeploos – dan voorkomt dit de condensvorming voor enige tijd. Heb je s’ ochtends weinig tijd, gebruik dan de Anti-Condensdoek van Ucare of gebruik een van onze velen reinigingsproducten voor het interieur.

Tip 5. Voorkom dan dat vochtige kleding en dergelijke in de auto blijft liggen.
Probeer zo min mogelijk met vochtige spullen als kleding, schoenen, paraplu’s, enzovoorts de auto in te stappen. Het vocht dat je de auto inbrengt, slaat al snel op de ruiten. Besluit je wel met een ‘nat pak’ achter het stuur te kruipen? Voorkom dan dat vochtige kleding en dergelijke in de auto blijft liggen.

Extra Tip:
In Tom’s Webshop vindt je nog een aantal andere winter- (seizoens)producten. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje!